Francotyp frankeringsmaskiner

Det är inte många företag som kan skryta med att ligga i framkant i utvecklingen, men det kan Francotyp-Postalia, även kallat FP. De ligger bakom varje nytt steg som har tagits i den tekniska utvecklingen när de gäller frankeringsmaskiner. De grundades redan 1923 i Tyskland och har numera verksamhet i 84 länder världen över. Francotyp-Postalias produktsortiment tillverkas i staden Birkenwerder, som är beläget nära Berlin i Tyskland.

I Sverige har FP funnits representerade sedan 1935, då av Carl Lamm AB, ett välkänt företag som senare förvärvades av Ricoh. År 2010 bildades dotterbolaget Francotyp-Postalia Sverige AB och har numera kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ett fortsatt nära samarbete med Ricoh möjliggör rikstäckande service och kundrelationer.

Med perfektion som målsättning

Francotyp frankeringsmaskiner har en lång tradition bakom sig, och deras frankeringsmaskiner är en vanlig syn på svenska företag. FP har alltid varit först med att ta fram modeller med ny, smart och användarvänlig teknik och deras erfarenhet har resulterat i kompakta modeller med pålitlig teknik som underlättar posthanteringen för både små och stora företag. Francotyp är en av Posten Sverige AB godkänd samarbetspartner, och uppkoppling av frankeringsmaskinen mot Internet möjliggör ständigt uppdaterade portotabeller och automatisk maskinsupport.

Mymail: enkel, smart och praktisk för små volymer

MyMail Francotyp
För små företag som har låg postvolym, är Francotyps minsta modell Mymail ett alternativ att överväga. Dess kompakta utformning med sina blygsamma 300 x 183 x 194 mm tar lite plats, samtidigt som dess moderna design ger den en självklar plats i kontorslandskapet.

Mymail är utrustad med en integrerad brevvåg som väger upp till 2 kg och automatiskt räknar ut portokostnaden. Mymail har möjlighet att lagra tre olika logotyper elektroniskt, vilka kan tryckas på kuverten, med inbyggd Inkjet, som ger skarpa och klara tryck, för att öka företagets marknadsföringsmöjligheter. Återkommande jobb kan enkelt tas fram via snabbvalsmenyn, som kan lagra upp till tio inställningar. Företagets olika avdelningar kan spara sina jobb på upp till tre olika användarkonton, vilka kan låsas med ett chip-kort som eliminerar obehörig åtkomst.

Läs mer: Mymail 3 MMI

Optimail 30: pålitlig modell för små och medelstora volymer

Optimail 30 Francotyp
Företag som hanterar lite större postvolymer än bara några få brev, kan få nytta av den halvautomatiska frankeringsmaskinen Optimail 30. Trots att den är liten och kompakt, hanterar den upp till 30 försändelser per minut, och har en integrerad våg med skala på upp till 3 kg som räknar ut portot automatiskt. Optimail 30 som är smart och användarvänlig, kan lagra upp till sex logotyper elektroniskt som trycks på försändelserna med Thermo Transfer. Den har plats för nio olika användarkonton. Förutom detta har den en tydlig, bakgrundsupplyst digital display som är lätt att läsa av. Optimail 30 kan kompletteras med olika tillbehör, som till exempel en större våg eller ett utmatningsfack.

Läs mer: Optimail 30 MMI

Ultimail 60/90: moduldesign för medelstora till stora volymer

Ultimail 60/90 Francotyp
När företagets posthantering handlar om medelstora till stora volymer, men utrymmet på kontoret ändå är avgörande, är FP’s modeller Ultimail 60/90 värda att övervägas. Dess kompakta design tar mycket lite plats, samtidigt som den kan byggas ut med tillbehör efter önskemål för att passa företagets behov.

Ultimail 60/90 är utrustad med samma funktioner och möjligheter som Optimail 30, men har en integrerad våg som klarar upp till fem kilo och kan hantera 60 respektive 90 försändelser per minut. Automatisk brevmatning och automatisk förslutning kan väljas till.

Centormail 120/150: nyskapande och effektiv för höga volymer

Centormail 120/150 Francotyp
Centormail 120/150 är en riktig tungviktare i Francotyps sortiment. Med sin kapacitet på 120 respektive 150 försändelser per minut, förmåga att hantera upp till 20 mm tjocka försändelser, 20 snabbvalstangenter, 300 olika användarkonton och möjlighet att lagra upp till 15 olika logotyper för tryck med Inkjet, är den en perfekt kontorsmaskin för företag som har krävande postgång. Den är utrustad med en integrerad våg som klarar upp till 7 kg och som räknar ut portot automatiskt.

Centormail 120/150 har en moduldesign som växer med företagets krav, och kan utrustas med bland annat automatisk matning, automatisk förslutning och dynamisk våg för blandad post.

För att jämföra priser och få gratis offerter fyll i formuläret ovan.

Sprid vidare