Priser på fordonspårning

Ett fordonsspårningssystem är i det närmsta en nödvändighet för företaget med en fordonsflotta, oavsett om det rör sig om taxibilar, lastbilar eller annat. Med fordonsspårning skänker man nämligen inte bara chauffören en tryggare arbetsmiljö och ger företaget överblick över sina fordon, man får dessutom ett underlag för att rationalisera verksamheten och möjligheten att göra stora besparingar.

Varför fordonspårning?

Med hjälp av GPS-teknik har du chansen att ta del av mängder med information, allt efter vad det är som är intressant för just din verksamhet. Vill du till exempel kunna kontrollera om taxametern är på eller avslagen, eller vill du kunna lyssna eller se på dina fordon? Fordonsspårning med GPS-teknik gör det och många andra saker möjligt. Med Fordonsspårningar av typen AVL C1 kan du spårningscentralen följa dina fordon i realtid tillexempel via Google maps genom vilket en mängd olika rapporter också är tillgängliga. Detta material kan sedan användas tillexempel för att effektivisera arbetet och minska kostnader för bensin och öka intäkterna.

Fordonsspårning kan kort sagt göra ditt företag mer lönsamt genom att ge dig detaljerad information om fordon och körstil, till exempel hastighet, mätarställningar och bränsleförbrukning.

Priser på fordonspårning

Det går att använda GPS-spårning för många olika typer av fordon och den ger en exakt position på kartan, trackern kan dessutom oftast ställas in så att den uppdaterar kartpositionen efter dina önskemål, allt ifrån var tionde sekund till var 300 dag. Trackern använder sig oftast av satellitpositionering via GSM/GPRSnätet och är vanligtvis utrustad med ett backuppbatteri vilket gör att den kan fortsätta uppdatera även om fordonet är strömlöst.
GPS Skärm
Med fordonsspårning har man tillgång till funktioner som multi geo-fence, rapporter av olika slag som körrapporter, körsträckor och parkeringsrapporter samt parkeringstider. Man har tillgång till en daglig körjournal med till exempel hastighetsdiagram, larmrapportering och hastighetslarm, man kan till och med ha en SOS larmknapp för nödsituationer och utrustning för fotografering och ljudupptagning.

Ett enklare system, som till exempel AVL C1 kostar mellan 1849:- och 2495:- beroende på utförande och funktioner. En sådan enhet kan tillexempel fungera mot en smartphone, där du får uppdateringar via SMS.

För mer prisuppgifter och gratis offerter på fordonsspårning för företag, vänligen fyll i det korta formuläret ovan.

Med lite mer avancerad fordonsspårning från tillexempel TomTom får du lätt överblick över hur din maskinpark förflyttar sig, hur många arbetstimmar varje fordon eller chaufför varit igång, information som dessutom loggas i upp till 90 dagar och kan tas upp i efterhand. På så sätt kan du följa körvägar, jämföra hastighet, mätarställning och bränsleförbrukning för att exempelvis göra kostnadseffektiviseringar. Med ett sådant system kan du dessutom lätt göra miljömässiga förbättringar i chaufförernas körstil eftersom du får information om tomgångstider, hastighet och CO2 utsläpp.

Fördelar för både arbetsgivare och förare

Beroende på modell kan ditt system också utrustas med skärm vilken ger föraren tydliga instruktioner. Med en PRO 9150 fordonsspårare får du kortare navigeringstider och ökar på så sätt bränsleeffektiviteten. Skärmen fungerar också som en färdkamrat och kan planera om rutten ifall någonting har hänt längs vägen och klarar av att beräkna den bästa rutten beroende på vilken tid på dygnet det är. Skärmen gör det också enkelt för förarna att utföra sina administrativa uppgifter direkt på enheten, de kan bläddra genom menyer, rapportera arbetstid, skicka meddelanden och liknande. Det är också den allra största fördelen med fordonsspårning, att det underlättar förarens arbete med hjälpmedel som handsfreekommunikation, krångelfri navigering och liknande.

Med fordonsspårning från TomTom blir varje fordon utrustat med en TomTom Link vilken har en inbyggd GPS mottagare och sändare som kommunicerar fordonets koordinater via TomTom WEBFLEET, en onlinetjänst där personal på kontoret kan logga in för att övervaka fordonets position. På så sätt kan nya jobb och arbetsflöden enkelt skickas ut till den lediga förare som befinner sig närmst via Bluetooth.

Sprid vidare