Guide för att köpa professionella kaffemaskiner

Vad ska man tänka på när man köper en kaffeautomat? Kaffet är ju som alla svenska lönetagare vet det allra viktigaste för att kunna prestera någonting under dagen över huvud taget. Det är en insikt de flesta chefer kommit till, lyckligtvis, vilket föranlett någon mellanchef eller liknande att söka av internet efter tips om hur man ska köpa den bästa kaffeautomat för just ert specifika företag. Det är inte raketforskning, så att säga. Vad ska man tänka på då? Jo, det som är dimensionerande för vilken kaffeautomat man bör införskaffa är antalet koppar som det förväntas att maskinen kommer att servera per dag.

Hyra, leasa eller köpa?

Det andra man bör fundera på är Kaffekoppom man vill hyra eller leasa maskinen eller köpa loss den direkt. Fördelen med att hyra och leasa kaffeautomater är att då sköter leverantören allt ifrån service till påfyllning och så vidare. Det hamnar inte på ditt företags bord att administrera inköp av rätt sorts kaffepåsar och rätts sorts kassetter med kakaopulver och mjölampuller, utan allt detta sköts enkelt och smidigt av specialister, så att ni kan ägna er åt er kärnverksamhet så mycket som möjligt – det vill säga dricka kaffet.

Om man väljer att köpa kaffeautomater istället för att hyra bör man se till att det finns goda möjligheter att köpa påfyllningar till kaffemaskinen. Det kan vara svårt att få tag på påfyllningar till lite ovanligare märken om det krävs särskilda sorter och inte funkar med vanliga kaffebönor.

Särskilt lite mer avancerade modeller med kopputmatning och väldigt många olika smaker kan vara kräsna vad det gäller vad som funkar att fylla på med. I de allra flesta modeller är det dock inget problem och det går bara att helt enkelt hälla ner kaffe i dem. Om du vill läsa vidare om olika typer av kaffemaskiner bör du kolla här.

Kaffe till din smak

Man bör också fundera på hur många smaker man vill att kaffemaskinen ska ha. Ju fler smaker desto roligare är det ju, men desto fler smaker det är desto fortare tar ju varje smak slut, eftersom risken är stor att det är bara några få smaker som faktiskt går åt. Less is more, som det heter i programmeringsvärlden.

De flesta leverantörer av kaffeautomater erbjuder både leverans, installation och service av automaten. Det finns även den så kallade ”Kaffebilen”, en ambulerande kaffeprovningscentral där du lätt kan välja ut de modeller som passar just ditt företag. Att pröva det rekommenderas! Man bör investera i en maskin som man ansluter till vattennätet. Att behöva fylla på maskinerna manuellt är ett stort irritationsmoment och själva fördelen med kaffeautomater försvinner ju om det inte är automatiska.

Kaffeautomater kan köpas med en mängd olika intressanta smaker som livar upp fikarummet. Alltifrån svart kaffe, kaffe med mjölk, eller kanske lite socker också till latte, expresso, cappuccino. För de sötsugna eller barnen finns varm choklad eller cacao creame. Vill du veta vilken kaffetyp du är?

En kaffemaskin av klass är precis vad du och ditt företag behöver. Så är det bara och det är så nära en absolut sanning som det någonsin kan kommas. För att jämföra priser och modeller av kaffemaskiner är det bara att fylla i det korta formuläret ovan.

Sprid vidare