Hur mycket kostar det att hyra en portomaskin?

Portomaskiner, även kallade frankeringsmaskiner, är ett billigt och effektivt sätt för dig och ditt företag eller förening att förenkla, rationalisera och sänka kostnaderna för era postutskick. Förutom att ni sparar tid då ni inte manuellt behöver skriva adress och klistra dit ett frimärke på kuvertet, så är portot runt 10 procent billigare än motsvarande kostnad i frimärken.

Olika kostnader

Kostnaden för att hyra och leasa en portomaskin är tack vare dagens tekniska utveckling låg och avbetalningstiden för investeringen är kort, på grund av de lägre portoavgifterna och snabbare hanteringen av postgången.

Beroende på hur många brev som verksamheten skickar ut per dag kan portomaskiner i olika storlekar hyras, eller rent av köpas. Kostnaderna för att hyra en portomaskin kan sträcka sig från några hundralappar per månad för de mindre modellerna som lämpar sig för mindre företag och föreningar till några tusenlappar i månaden för större portomaskiner som lämpar sig för större företag och föreningar som måste ha hög kapacitet att göra massutskick till exempel vid löning eller när det är dags för årsmöte och dylikt.

Avskrivningstiden på att köpa en portomaskin kan vara mycket kort beroende på hur mycket brev som skickas, men det är i alla fall säkert att du och ditt företag eller förening tjänar på att införskaffa en portomaskin. Om du istället leasar/hyr portomaskinen behöver du inte tänka på avskrivningstiden för investeringen utan kan direkt ägna er åt att i lugn och ro skicka ut massvis med post – något som utan frankeringsmaskinen skulle ha krävt tiotals arbetstimmar kan då enkelt göras på några minuter.

Fyll i formuläret ovan för aktuella prisupplysningar och få gratis offerter på uthyrning av portomaskiner.


Underhållning

När ni väl har en portomaskin är den lätt att underhålla – det krävs nämligen knappt något underhåll! Ibland behöver färgpatronerna bytas, inget mer. Betalningen av porto sker lätt via svenska Postens AB:s webtjänst. Att ”fylla på” porton på sin frankeringsmaskin är inte svårare än att ladda kontantkortet på en mobiltelefon. Genom detta system med förbetalda porton är det dessutom lätt för ditt företag eller din förening att hålla reda på hur mycket pengar som går åt till portoavgifter såväl som kostnader för emballage. Detta kan enkelt avläsas i programmen som styr portomaskinerna eller via kontot på Posten.

En av de största fördelarna med en portomaskin är förutom att du sparar både pengar på porto, lönekostnader för tidsbesparingar och så vidare är att med en portomaskin kan man trycka företagets logotype direkt på kuvertet, eller vilket annat meddelande som helst, det är bara fantasin som sätter gränser. Dessutom är de flesta portomaskinerna utrustade med vågar, så att alltid rätt portostorlek används. Här finns mycket pengar att spara!

Sammanfattningsvis kan man säga att det är en väl vald investering för företag och föreningar att hyra eller leasa portomaskiner. De medför att det administrativa arbetet minimeras och du och ditt företag eller förening kan ägna er åt ert kärnområde.

Klicka här för att läsa mer om uthyrning av frankeringsmaskiner.

Sprid vidare