Vad säger ditt kaffeval om dig?

Vad säger din kopp om dig?
Text & Illustration av Emil Modin
Mjölk & SockerEspressoLatteFilterMochaCapuccino

Du är nybörjaren. Kaffe är troligtvis inte ditt förstahandsval men ibland vill du ta a walk on the wild side och satsar på en java ändå. För att mildra den beska smaken spär du gärna ut ditt kaffe med en halv kanna mjölk och några sockerbitar, sisådär 10-12 stycken.
Jag är Mjölk & Socker!

Du är finsmakaren. För dig är kaffe så mycket mer än en bara mörkbrun dryck utan snarare en livsstil. En snabb kopp för dig innebär i regel en tvåtimmars procedur med särskilt utvalda bönor noga inställt vattentryck och exakta mått, ner på milligramnivå.
Jag är en Espresso!

Du är 30-something och lever livet to-go.  Gillar egentligen inte smaken kaffe med tillsammans med 3/4 mjölk går det ner. Ditt kaffeval är mest en accessoar i ditt jet set-liv och du skyltar gärna med det genom att lägga upp bilder på skumhjärtan på din modeblogg.
Jag är Latte!

Du är traditionalisten. Den trygga, släta koppen, är och förblir det enda valet för dig. Du är för fast i gamla rutiner för att köpa lyxiga kaffedrinkar med avancerade italienska namn. Dricker snarare av gammal vana och för kickens skull. Hade det gått att ta koffein intravenöst hade du gjort det.
Jag är Filter!

Du spenderar alldeles för mycket tid på ditt stammiscafé. Efter att du druckit dig igenom alla normala kaffesorter och har du gått vidare till tyngre grejer. Numera krävs det en blandning av espresso, mjölk och ett stänk choklad för att du ska bli nöjd. Din lilla gottegris.
Jag är Mocha!

För hipp för att dricka slentrianlatte men inte tillräckligt nördig för att snöa in på espresso. Du sticker sällan ut hakan men försvinner heller inte i mängden. Du är hälften hälften, precis som en riktig cappuccino. Du harsvårt att fatta snabba beslut och tar alltid längst tid på dig. Valet slutar dock alltid på cappuccino. Lagom är bäst.
Jag är Cappuccino!

Vilken kopp är du?

Utskrivsvänlig version

Sprid vidare